АКТУЕЛНО

rabotilnica

Драги колеги, во ова време невреме, најбитно е да ги одржиме и унапредиме нашите ординации во доходовен бизнис кој ќе го задржи квалитетот на услугите, да ги применува секојдневно новите протоколи за заштита на старите и новите пациенти и ќе успее да го следи трендот развој на стоматологијата на глобално ниво. Ве покануваме на првата онлајн работилница од овој циклус со др. Ивица Луканоски, кој има успешна приказна, комплетно посветен на својата професија. Примаме уплати најдоцна до 29ти октомври: за членови 1500 денари за другите 2000 денари на жиро сметката 200003518872387(пополни пристапница) на здружението МЗЕС, Стопанска Банка Скопје. Во цел на дознака пишете Работилница 1, а вашата емаил адреса може да ми ја испратите во порака на 070300041.

scroll-down-indicator.img

2019

Основано

100

Членови

10

Настани

1000

Посетители

За нас

MЗЕСМакедонското Здружение за Естетска Стоматологија – МЗЕС е основано во ноември 2019 година, како прво професионално здружение кое ги обединува сите членови од стоматолошкиот тим - општи стоматолози и специјалисти по стоматолошка протетика, орална хирургија, ортодонција, болести на забите и ендодонтот, како и пародонтологија, заедно со нивните забни техничари и студенти по стоматологија.


Според најновите протоколи на модерната стоматологија, само со тимски пристап може да се направат сеопфатни решенија кај комплексните стоматолошки случаи, со високи естетски и функционални барања.


Целта на нашето здружение е да го организираме континуираниот модел на стоматолошка едукација, заедно да ги елаборираме новите процедури во детали и преку размена на идеи и иновации меѓу членовите да го подобриме квалитетот на нашата работа.

Мисија

МЗЕС шири знаење и организира стручни настани и обуки, во соработка со светски здруженија за естетска стоматологија, компании и докажани професионалци, со цел сите модерни трендови да се донесат во Македонија и да станат што подостапни за нас стоматолозите, како и нашите пациенти.

МЗЕС ги формира научните дискусии во аспект на поставување на високи стандарди и протоколи за работа, врз основа на современа стоматологија базирана на докази. Освен тоа, со наша помош нашите членови се профилираат во нови предавачи, на кои им ги отвораме вратите на домашните и странски настани и им организираме пристап во интернационалните случувања.


Доколку и Вие сте стоматолог, забен техничар или студент по стоматологијa кој сака да научи повеќе, да ги сподели своите идеи и научни достигнувања во областа на стоматологијата, Ве покануваме да ни се ПРИДРУЖИТЕ.


Интернационални активности

МЗЕС е директно поврзанo со
Европското Друштво за Козметичка Стоматологија ЕСЦД и посредува во зачленувањето, активирањето и сертифицирањето
на македонските стоматолози во оваа престижна организација.

escd-logo

Времеплов